IMG_0101

Triumvirátus

Ahogy sejteni lehetett, nem sokat várattak magukra a kis baglyok. A külvilág izgalmas hangjai, no meg a szülők invitálásának kettőse megtette hatását. Az első napokban csak a fejüket dugták ki, majd egyre bátrabbak lettek és az üregen kívülről emelgették és tekergették a fejüket mindenféle mozgásra, ami lehetett a szél által fújt levél, rovar, autó, vagy éppen egy macska az udvarban.

Ahhoz, hogy le tudjam őket fotózni, stratégiát kellett váltanom. Elhagytam a teraszon fetrengős kényelmet és három raklapra helyezett létrára váltottam. Mivel emelt földszintes a ház, csak így kerültem kellő magasságba.

Napnyugta előtt egy órával másztam föl a csatornáig. Nem vittem túlzásba az álcát és csak az álcahálót terítettem magamra. A helyzet kívánta egyszerűség ellenére is sikerre számítottam. Ami viszont kényelmesnek egyáltalán nem volt mondható. Eleve egy létrafokon kellett állnom egy órát, de közben a vállammal alulról támasztottam a csatornát is hogy stabil legyek.

Húsz perc nyomorgatás után az egyik fióka annak rendje és módja szerint ki kandikált és bámult a nagyvilágba.IMG_0101

Csak később vette észre a fura dolgot, ami azelőtt nem volt ott.IMG_0103

Közben az egyik szülő érkezett, de befelé ő sem vett észre semmit csak utána lepődött meg egy kicsit.IMG_0112

A kajaszállítmány után az első fióka ismét kimerészkedett. Ezúttal nyugodtabban vizslatott irányomba.IMG_0128

Nem úgy, mint a testvére, akinek arckifejezéséből le lehetett szűrni a meglepettség mértékét.IMG_0131

Míg őt figyeltem, alig vettem észre a harmadik baglyot, aki valahonnan keveredett a tető perem szélére. Onnan lesett nagyokat.IMG_0142

Egy emelettel lejjebb időközben megduplázódott a létszám.IMG_0162

 

Mindez körülbelül szűk fél óra alatt történt.  A baglyok visszahúzódtak az üregbe és csak a mocorgásukat hallottam tovább. A rohamosan sötétedő környezet és virgácsaim stabilitásának csökkenése kényszerített arra, hogy véget szabjak a leskelődésnek.

A további néhány napban az összes fióka elhagyta az elmozdult cserép alatti világot. A kuvikos időszak így nekem is véget ért. Remélem jövőre is beszámolhatok a kis kerek fejű, csupa szem madárkákról…

 

 

 

spacer

Leave a reply