Jó a terep :)

Egy nap híján két hónapja volt, hogy utoljára írtam a blogomba, egyrészt a kevesebb fotótéma, másrészt az élet egyéb dolgai miatt. De most itt vagyok újra, és nagyon remélem, ott folytatom ahol abbahagytam…

Nem tétlenkedtem ez idő alatt sem, és amint volt egy kis szabadidőm egy-két változtatást eszközöltem az itatón, és a téli nagy tervem előkészületeit végeztem. Ez pedig nem más, mint „Az ölyv projekt”.  Valamikor tavaly télen kezdődött minden mikor a töltés hóval borított oldalán egy egerészölyvet pillantottam meg. Onnantól kezdve folyton azt lestem, hogy merre mozognak a tél folyamán. Rengeteget agyaltam és kérdezősködtem fotós ismerőseimtől, a madárfotózás számomra ismeretlen területéről. Sok segítséget és támpontot kaptam tőlük.  Persze a fotó még nem készült el, csupán az odáig vezető út felén járok. A sok utánajárás, telefonálgatás, kérdezősködés után találkoztam az egyik helyi vadásszal és ő mutatott nekem egy jobb helyet az általam addigi kiszemeltje helyett. Sőt… még a kajáról sem kell gondoskodnom (ami okozott előzőleg némi fejtörést) mert az is folyamatosan lesz, csak jelöljem ki a helyet. Mondanom sem kell mennyire örültem e szavak hallatán!  Ezúton is szeretném neki megköszönni a segítséget és remélem, tudok majd olyan fotókat készíteni, amit esetleg a vadászház falaira is kerülhet.

A bevezető után jöjjön a dolgos része a projektnek. A minap odáig jutottam, hogy a les is elkészült, ami nem volt könnyű. Az agyagos talaj jócskán megnehezítette a dolgunkat… azért írtam itt többes számot, mert ehhez már volt segítségem, a bátyám személyében. Egyedül mentem volna, de felajánlotta, hogy segít. Ekkor még nem sejtette (minthogy én sem) mibe is vágja a fejszéjét… pontosabban az ásóját. A „Csak egy kis gödröt ásunk… megvan egy óra alatt” dologból végül három óra lett… Nem tudom mi járt a fejében miközben kínlódtunk, de lehet jobb is, ha nem tudom :) Egy biztos, legközelebb kétszer is meggondolja, hogy velem jön-e :) Miután elkészült a 150×120-as 80 cm mély alap, a többi része már gyorsan ment. Hamarjában felkerültek az oldallapok és a fólia is. Rá két napra már az álcaként befűzött szederindák és egyebek is rákerültek.

Egyetlen dolog van még hátra… jelenleg előtte kukoricatábla van, amit remélhetőleg hamarosan learatnak és utána jöhetnek a beszállók és a kaja… no meg egy elszánt fotós :)

A terep
Munka közben

 

7 thoughts on “A “projekt””

 1. Szia nagyon ügyes vagy! :),a segítőd is nagyon ügyes! :) elismerésem a tietek ! :)
  Tünde :D

 2. Na! Gratulálok Tamás! Jó lett, látom sikerült átültetni az ötleteket ;) A madarak meg tuti jönnek, remélem jó kis helyet választottál… A front oldalnál a fekete fóliát is leálcázod? Vagy hogyan gondoltad? A többi tutinak néz ki…
  Jó képeket a lesből! Üdv: TOMI

  1. Köszönöm szépen!
   Örülök hogy benéztél! Igen… a “Vincze féle” les sokat segített ;) További álcázást nem tervezek. Szerintem nem fogja őket zavarni az a fekete folt, vagy ha igen akkor kénytelenek megszokni :) A gyurgyalagoknál ennél silányabban tákolt fóliás les is bevált, szóval így marad.

   Üdv. Tomi

 3. Nagyon szívesen segítettem, és egyáltalán nem járt az eszemben hogy mekkora slamasztikába rángattam bele magam azzal hogy segítettem! Ha időm adja számíthatsz rám legközelebb is!
  UI: Jó látni hogy hétről hétre fejlődsz ebben a témában, és egyre jobb leszel egy igazán klassz dologban amit szívből csinálsz! Sok sikert hozzá a jövőben is Öcsi! ;)

  1. Reméljük itt is olyan remek fotókat készíthetsz majd,mint eddig…Várjuk az újabb fotókat!;-) Sok sikert hozzá!:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.