Póz

Vihar után

A tegnap délutáni időjárás mindenhol letette védjegyét. Letört faágak, lehullott cserepek, rengeteg törmelék és hasaló kukoricatáblák árulkodnak a vihar hevességéről. Nem is jutott akkor eszembe, hogy vajon a gyurgyalagos fóliás les, milyen károkat szenvedett. Ma reggel első dolgom volt feltérképezni a helyzetet. Fel voltam készülve a legrosszabbra, de kellemeset csalódtam. Mindössze az álca gyanánt rádobált kaszált füvet tépázta meg a tomboló szél. Nem is tétováztam és pár perc alatt ismét a helyén volt minden.

Néhány hét eltelt mióta itt jártam, és ha már itt vagyok, gondoltam be is ülök. A gyurgyalagok már biztosan a fiókákat etetik, és reméltem lencsevégre keríthetem a mai menüt. Nem is kellett sokat várnom és itt volt az első.

Szitakötős

Úgy látszik ma a szitakötő volt a sláger, mert ott tartózkodásom alatt csak egyszer láttam mást a csőrükben.

Irány az üreg

Lassan már a pakolás gondolata foglalkoztatott, mert semmi érdemleges nem történt ezek után, de úgy voltam vele, mint a gyerek felkelés előtt… csak még egy perc! És milyen jól tettem, hogy maradtam még. Hamarjában egy fiatal Fülemüle huppant az alacsonyabb beszállóra! Nem hittem a szememnek! Csak úgy csattogott a gép! Már régóta szerettem volna egy fülemüle fotót (egy korábbi bejegyzésben már említettem), de azt nem gondoltam, hogy gyurgyalagozás közben lesz hozzá szerencsém.

Fülemüle

Azért nem hagyta hidegen az objektív mozgása ezért néha feszülten figyelt.

Póz

Csak egy perc erejéig maradt, majd hátat fordítva nekem a szántóföld felé vette az irányt…

 

spacer

Leave a reply