IMG_6685

Lassan elmúlik a tavasz és én ebben az évben még nem igazán fotóztam semmit. Az igazat megvallva nem is nagyon volt rá időm, pedig rengeteg vasat tarthatnék a tűzben. A fejem tele van meg nem valósított ötletekkel és remélem valamennyit be is tudok sűríteni ebbe az évbe. De… ez persze az életünk legfontosabb tényezőjétől függ, mégpedig az időtől!

Mindenesetre elég csak szétnézni a ház körül és az emberfia talál némi fotózni valót, hogy legyen oka leporolni végre a madaras objektívét!

Szerencsére évek óta visszajáró szomszédaim a sokak által üldözött de egyébként roppant színpompás Seregélyek ismét elfoglalták a számukra kirakott kis madárházikót és nagy izgalommal szemezgetnek a kiadó négy lakás közül.

IMG_6673.Olykor énekükkel csalogatják párjukat, melybe sok más madár hangját is beleszövik.

IMG_6685A seregélyek után egy véletlen pillanatban megpillantottam egy picinyke szürke madárkát, és a zoom -ot rátolva, egy Kis poszátát rajzolt ki az objektívem. Ők a ház hátánál lévő kerítésoszlopot elborító sűrű borostyán között szoktak tanyát ütni, és remélem idén is így tesznek majd.

IMG_6689Azért egy kis sétára csak kijutottam az erdőbe és ott futottam bele egy vízisiklóba, aki épp akkor bújt elő egy kikorhadt fa hasadékából, és nyelvét öltögetve próbálta kitalálni kivel is áll szemben.

IMG_6649.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.