IMG_4972.

Pontosan ennyiszer szakadt be lábam alatt a megfagyott hó, mire elértem a lest. A metsző hideg ellenére a Szaharában éreztem magam a ruhakupac alatt. Elszokott a lábam a hó taposástól, de muszáj kivinni a húst, nem akartam cserben hagyni a madarakat. Akármennyire is fárasztó, ki kell használni a mostani időjárást, mert ki tudja mikor lesz legközelebb ilyen Tél. Mert bizony évek óta nem látott Tél van nagy T-vel az elején!

Nem is tétováztam és még hatszor 1052 után az egyik szeles hajnal már kint ért a lesben. Néhány lukat be is kellett tömnöm, hogy a mécseseket el ne fújja az ügyesen beszökkenő áramlatok egyike.

Szinte még a fénytelenségbe érkeztek az első potyázók. Két szarka és egy fél tucat dolmányos varjú. Ekkor még csak nézelődő voltam. A pára még el sem foszlott az üvegről.

De tudtam, hogy nem kell sokat várnom az első ölyvre, aki csakhamar meg is érkezett.IMG_4933. IMG_4972. IMG_4974.Lassan már a varjakra is jutott némi fény, akik nem mindig hagytak békét az ölyveknek, és oda-oda csíptek játékosan.IMG_4984. IMG_4988. IMG_4999.A sok madár még többet vonzott, és lassan kibontakoztak az első ütközetek, közel s távol egyaránt.IMG_5067. IMG_5078. IMG_5081. IMG_5088. IMG_5095. IMG_5096. IMG_5101.Amíg az ölyvek egymással voltak elfoglalva, a szarkák és varjak keresték a lehetőséget, hogy innen-onnan lopjanak egy kisebb falatot. A szarkák sokszor futva tették meg a rövid távokat két hús között, dolmányoséknál pedig akadt némi nézeteltérés is.IMG_5132. IMG_5138. IMG_5157.Beállt egyfajta séma. A következő rövid időben nem is történt említésre méltó esemény, így csak néztem ki a fejemből. Egyszerűen jó volt most ott lenni.

Az összevissza repkedő madarak között az égen megpillantottam egy nagy fekete árnyat, amint felém igyekszik. Alvó üzemmódomból felébredve ráirányítottam az objektívet és végigkövettem, ahogy leszáll elém a méltóságteljes holló.IMG_5187. IMG_5197.Nem egyedül érkezett, ugyanis párja rövid időn belül csatlakozott hozzá. Kinéztek maguknak egy-egy darab „falatot” és eljátszottak vele.IMG_5213. IMG_5222. IMG_5255.A hollók érkezésével még kevesebb hely jutott a varjaknak, akik újból kötekedni kezdtek.IMG_5265.A továbbiakban próbáltam még mindenkinek helyet szorítani a memóriakártyán, így a Mátyás madarai után az üveg előtt táncoló szarkákra koncentráltam.IMG_5296. IMG_5347. IMG_5378.Idővel fogyatkozni kezdtek a madarak előttem. Mindenki tömött valamennyit a hasába és elégedetten távozott, de akadt olyan is aki jobbnak látta ha visz magával egy kicsit…IMG_5389. IMG_5417.

Miután én is megtömtem a memóriakártyát, csakugyan elégedetten távoztam én is!

2 thoughts on “1052”

  1. Tomi! Gratulálunk, megint elkápráztattál ezekkel a csodálatos képekkel. Milyen szépek a természet madarai nem is gondolná az ember,hogy ennyire megtudják szerettetni magukat. Gyönyörködni lehet ahogy verekszenek,játszanak. Nagyon nagy kitartásod és türelmed van elkészíteni a gyönyörű képeket és kivárni azt a pillanatot amikor olyan élmény tárul eléd. Általad mi is csak csodálni tudjuk ezeket a szép felvételeket amit nagyon köszönünk! Nagyon sok sikert és kitartást kívánunk a munkádhoz!

    1. Igazán köszönöm szépen!

      A természet színházában nap mint nap lejátszódnak ezek a vicces, érdkes és olykor drámai jelenetek csak legtöbbünknek nincs ideje jegyet váltani rá, de azon vagyok, hogy a függönyt minél jobban széthúzzam és otthonról egy kattintással is betekintést nyerhessünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.