Tollrázás

Néhány nappal később ismét a csónakban pislant rám a reggel. Sikerült idejében lecövekelni, még mielőtt mozgolódni kezdtek volna a madarak. Minden a helyén, indulhat a móka. Most a szárcsák voltak bizalmasabbak az álcázott „öreggel” szemben, és közelebb merészkedtek, mint valaha.

Szárcsa

 

Végre a szürke gém is bátrabb volt és leszállt elém.Szürke gém

De nem időzött sokat, így a helyét egy szerkő vette át.

 Szerkő

Majd ahogy a nap emelkedni kezdett, néhány szárcsa kergette egymást a tavon ide-oda, de persze előttem nem volt parázs jelenet, csak beúszott némelyikük elém.

Aztán valami nagyobbacska madár szúrt szemet nekem, ahogy a szemközti nádba veti magát. Ráfordítottam a gépet és csontig tekertem a zoomot. Hoppá!… Vörös gém! Ügyesen megkapaszkodva a növényzetben csak a nyakát kidugva halászgatott.Vörös gém

Pár pillanat múlva a társa is megérkezett.

 

Közben előttem a szerkők kezdtek táncba, majd feltehetően a hím ajándékkal kedveskedett kiválasztottjának.Tánc

Persze a szememet azért nem vettem le a gémekről. Egyikük jobban kilépett a nádfal elé, de még így is eléggé messze volt hozzám sajnos, de azért borzasztóan örültem ennek is.

Ahogy láttam sikerült néhány halat kifogniuk. A legtöbbször csak a nyakukat láttam. Nemsokára szárnyra kaptak és eltűntek a szemem elől. Azért is volt ennyire meglepő, mert nem számítottam rájuk egyáltalán, de azért ilyen dolgoknak örül ám az ember! :)

 A végére a cserfes szerkők mutatványoztak még.Tollrázás

Mára ennyi jutott…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.