Házi rozsdafarkú

Augusztus hatodika. Majdnem pontosan egy hónapja voltam utoljára fotózni a leshez. A szokásos vízpótlás és takarítás persze nem maradt el ez idő alatt sem. A nagy meleg miatt igazi forgalomra számítottam, így reményekkel teli érkeztem ezen az enyhe reggelen az itatóhoz. Gyorsan körülnéztem minden rendben van-e, és már benn szöszmötöltem a kunyhóban.

Nem sokkal ezután cinege hangot hallok a mögöttem lévő nyárfáról! Egy szempillantás alatt már a beszálló ágon mondogatta a magáét. Idei  első fészekaljból lehetett.

Széncinege
Széncinege

Nem szállt le inni, csak idegesen nézelődött. A riadalom inkább amolyan beszélgetés volt, ami a vele érkező fiatal Erdei pintynek szólt, amit én csak akkor vettem észre.

Erdei pinty
Erdei pinty

Jól indul… gondolom magamba. Úgy látszik ez a fiatalok reggele, mert a következő vendégem is suhanc. Egy Házi rozsdafarkú.

Házi rozsdafarkú
Házi rozsdafarkú

Hogy ne törjön meg a sor, egy serdülő Nagy fakopáncs próbálkozott szélről. Nagy hajolgatás és nyaknyújtás után sikerült csak innia. Jó kép sajnos nem készült róla. A végére még a szokásos Mezei veréb is befutott.

Mezei veréb
Mezei veréb

A Zöldike is úgy tűnik állandó lesz,mert most is beszáll ugyan de gyorsan távozott is. Ezután már semmi érdemleges nem történt a szó szoros értelmében. Sebaj, nekem is indulnom kell már. Közben újabb strigulákat húzok a fajlista jegyzetembe!  Jó kis nap volt…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.