Valami ajtó majd kerül rá!

Már régebben terveztem egy vízparti les kiépítését, de valahogy soha nem úgy alakultak a körülmények, hogy azt lehetővé tegyem.  Kinéztem egy holtágat a környéken (ahol jégmadarakat láttam) és már azt is, hogy hová kerül az építmény. Már-már ott tartottam, hogy a következő hétvégén meg is csinálom a lest, mikor az egyik sikertelen itatós fotózás után úgy döntöttem, megnézek egy másik holtágat is. Óvatosan közeledtem a sekély vízhez, nehogy elriasszam az esetlegesen ott tartózkodó madarakat. Ahogy elértem egy olyan pontot, ahonnan jól be lehet látni a teljes vízfelületet, óriási örömömre nem csak jégmadarakat, hanem szürke gémet, kis kócsagokat és fekete gólyát láttam! Utóbbit legalább tíz éve nem! Azonnal tudtam, ez lesz a jó hely. Nem sok idő maradt ezen az éven a vízparti fotózásnak, hiszen lassan költöző madaraink tovább állnak, de tapasztalatszerzésnek kiváló lesz.

Hamarosan az engedélyek beszerzésén voltam, amit meg is kaptam. Ezúton is szeretném megköszönni a Hortobágyi Nemzeti Park segítségét. Most már zöld a lámpa… épülhet a les!

Ebben segítségem volt Jani barátom, akivel ez az első közös lesünk. Három hetet azonban várni kellett az építésre, mert az egyik hétvégén Janinak, a másikon pedig nekem kellett esküvőn megjelenni.  Végül a harmadik szombaton került sor minderre. Az eső sem tántorított el minket és hamarjában el is készült az építmény. Ebédre már otthon is voltunk.

2 thoughts on “Fekvő alkalmatosság”

  1. Szia! Elnézést a zavarásért, csak szeretném megkérdezni- neked is fizetned kellett eljárási illetéket a les építési engedélyeztetéséhez? Én a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet területén kértem engedélyt, de sajnos 50 000 forintot kérnek! Így ezt nem tudom egyedül finanszírozni! Üdvözlettel: Béres Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.